vineri, 15 august 2008

Ambuteiaj

Ambuteiaj de la Eforie sau Cernavoda la Constanta, ambuteiaj de la Deva la Sibiu, ambuteiaj de la Azuga la Predeal, unde te intorci, ambuteiaje. Daca pana acum cativa ani nu prea intelegeam noi bine la ce se refera cei din Jermania cand vorbeau de "Stau", iete ca a venit vremea sa invatam pe pielea noastra. N-avem autostrazi, dar numarul de vehicule creste, si creste, si creste. Mai ales acum, cand romanasii nostri au golit Autohaus-urile de goalfe si beemweuri.

Ambuteiajele nu iarta nici pe bulele de parlamentari, care, cu toate girofarele lor, nu au mai mult spor la drum. Sau daca au acum, cu siguranta ca in cateva luni nu o sa mai aiba. Uneori doapele sunt atat de stranse incat nu ajuta nici un girofar si nici o sirena. Pur si simplu nu mai ai loc! Pe de alta parte risca, o data opriti, sa o ia in basca de la soferii cu nervii pe moate.

Acu' stau si ma intreb in naivitatea mea: oare bulele astea o sa ia masuri si o sa le-o traga fara vaselina la aia care n-au terminat pana acum autostrazile, centurile ocolitoare si celelalte drumuri atat de vitale? Sau o sa-si ia elicoptere?

Niciun comentariu: