vineri, 15 august 2008

Azi e Sfânta Maria...

Şi, ca de obicei, ceva trebuie să mă scârbească în această Sfântă zi (la mine chiar cu mai multe conotaţii, având în vedere că, acum ceva ani, în această Sfântă zi m-am însurat).
O să vă întrebaţi ce m-a scârbit. Ete ASTA.
Mi-e silă când văd atâta faţărnicie şi fasă credinţă doar de dragul unui grătar acolo unde ar trebui să te duci la spovedanie şi de dragul unei manele acolo unde ar trebui să zici, măcar la zile de astea mari, o rugăciune. Poate că n-ajută, dar sigur nu strică. Cu siguranţă însă ceea ce se vede în acel reportaj, şi nu numai, nu ne ajută deloc să scăpăm de imaginea pe care o avem în faţa concetăţenilor noştri europeni. Şi dacă de asta poate că ar trebui să ne pese, sau poate că nu, de suflet însă chiar ar trebui să ne pese câteodată.
Aşa cum, conform unor statistici, în SUA, în 2015 "albii" (care or fi ăia) vor fi minoritari, teamă mi-e că şi la noi se va petrece un fenomen asemănător, însă cu alte "personaje".
Doamne-ajută-ne să NU !
Şi fiindcă totuşi e o zi mare astăzi, LA MULTI ANI! tuturor celor care sunt legaţi într-un fel sau altul de această mare sărbătoare a adevăraţilor creştini.

Niciun comentariu: