miercuri, 22 octombrie 2008

Spitalul constient si verde

Vine la mine un conoscut, neamt-neamt de orijine, maritat cu o pitzi de pe aici, care i-o facut si un bebe. Si bebele asta, acu' avand vreo doi-trei anisori, o patit una urata, s-o ars cu apa fierbinte din oala ce si-o tras-o pe el. Las la o parte acum subiectul cu parintii inconstienti, utilitatea metodelor de contraceptie si asa mai departe, ca nu asta ma doare acum. Revenind, pustiulica zace acum intr-o sectie de pediatrie din Sibiu, la reparat. Si d'aia vine neamtu' la mine, sa-mi zica ca in sectia aia nu exista cablu tv, nu exista televizor, si, in general, copii aceia nu au de facut toata ziua decat sa zaca in pat.

Ma gandeam ca spitalul o fi constient de efectul nefast al tembelizorului asupra tinerei generatii, si l-a interzis, da' totusi, ce induce o trauma psihica mai puternica, nenorocitele de programe tv sau pataniile grele ale copiilor si zacutul intr-o plictiseala nemasurata pe un pat de spital?

Booon, si zice neamtu' ca are un laptop, da' e un pic defect, si daca pot sa i-l repar ca sa poata sa-l duca lu' pustiu', cu o colectie de Disney, pana nu-l gaseste urcat pe pereti si cu nervii raspanditi prin salon.

Dupa cateva ceasuri ma suna iar neamtu' si-mi zice sa nu ma mai obosesc. Ca nu are voie sa-i duca la copil laptopul. Si nici tv n-are voie. Si, in general, nici un fel de aparat electric. CA CONSUMA CURENT!

Felicitari conducerii pentru aceasta initiativa sociala si ecologica! Nu m-as fi gandit ca o institutie samariteana, sub semnul milosteniei si al ajutorului dezinteresat pentru suferinta aproapelui, poate sa dovedeasca, prin puterea exemplului, ca si in cele mai grele conditii se poate si mai mult, de exemplu protejand mediul si bugetul reducand consumul de energie electrica!

Doneaza cineva un Kalasnikov?

Niciun comentariu: