luni, 10 noiembrie 2008

Nimic despre botez

Deci, ieri am fost la un botez. O fost complet neinteresant, drept pentru care n-am a vă povesti nimic despre asta.
Fiind însă o ocazie oficială, mi-am amintit de păţania unor cunoscuţi.
Invitaţi fiind ei la o nuntă de fratele sau vărul unuia din socri (ceva de genu ăsta, nu mai ştiu exact da' nici nu-i foarte important pentru naraţiune), se duc oamenii la ora stabilită în locul stabilit.
Amu', şiţi şi voi cum arată unele din localurile astea de fac nunţi: îs laolaltă în aceeaşi clădire mai multe saloane, fiecare cu nunta lui. Aşa şi la hotelu ăsta, altfel, foarte mişto.
Aşadar, să duc oamenii mei la nuntă. Şi intră în salon. Aci... nu prea cunoşteau pe nime', să uită după ăia de i-or invitat, nu-i văd, timp în care îs băgaţi în samă de careva de pe acolo.
Sala - plină ochi. Loc la mese - ioc. Da' nu-i bai, că românu e ospitalier şi descurcăreţ. Se mai aduce o masă, se servesc aperitivele, alea, alea.
Oamenii se aşează, servesc aperitiv, în speranţa că, la un moment dat, îi vor zări pe ăi de-i cunoşteau şi ei, adecă fratele sau vărul unuia din socri (ceva de genu ăsta, nu mai ştiu exact da' nici nu-i foarte important pentru naraţiune), gândind că or fi ieşiţi pe undeva la aer.
Şi după ce or dat şi o tură de sală, să-şi prezinte omagiile tinerei perechi, i-or găsit şi pe ăia cunoscuţi.
Pe hol. La o ţigară. Doar că veneau din altă sală. Unde era nunta care trebe. Ăştia de care vă zic erau la ALTĂ NUNTĂ.

Aşa că, atâta vă zic, aveţi grijă la ce vă băgaţi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mai frate,
asta cu nunta imi aduce aminte de o patanie a unui preten foarte apropiat( nu dau nume ca.i un alter ego al meu) care fiind la nunta lui, adica mire... tre sa primeasca oaspetii... , sa treaca pe la mese..., sa faca cunostinta cu oooo gramada de fetze noi..., copii colegilor de servici a socrilor mari etc etc...
Si cum facea el cunostinta cu multime de perechi interesante (gen coca si piti), adica el sacou 2-3-4 ace, ea in rochie lunga si sclipicioasa ca de staniol colorat....la dame tre sa le pupi mina ca asa.i frumos si pentru asta faci o miscare de aplecare repetata si pupi mina, dai mina, pupi mina, dai mina, si tot asa...
Si cum facea el cunostinta cu duduile-ziceam-, surescitat de emotia si importanta evenimentului, damele si masculii nu se succedau in ordine, asa ca dupa aplecarea si puparea mainii la doua fatuce una dupa alta, miscarea repetata (gen fintina) de aplecare a devenit automatism, asa ca pupa mirele mina si la un domn sau domnisor nou aparut cu mina intinsa de dupa o duduie ...
Haiu de pe lume, ce mai. Roaseala chestii, o trecut....

Felicitari spiritului scriitoricesc care sta adinc ascuns in tine.. :)))