sâmbătă, 31 ianuarie 2009

S-o trezit un mitica!

Motto:
O fetita se duce la un magazin de animale si intreaba:
- Va log, aveti iepulasi dlagalasi?
Inima vanzatorului se topeste brusc. Se aseaza pe vine langa fetita, si o intreaba:
- Vlei un iepulas dlagalas alb, sau unul dlagalas moale si neglu si pufos? Sau poate pe cel dlagalas si maloniu de acolo?.
Fetita se inroseste, se leagana putin pe calcaie, isi pune manutele pe genunchi, se apleaca in fata si raspunde in soapta...
- Cled ca pe pitonul meu il doale in cul de cale...

Din pura intamplare, acu' cateva zile il aud pe Buzdugan, la Radio Zu, cu una din farsele lui. Nici macar una reusita. L-a sunat pe un crescator de caini din Oradea si i-a cerut sa-i vanda niste pui grasi si frumosi ca sa-si poata hrani sarpele pe care-l creste pentru export. Crescatorul n-a avut nimic impotriva, chiar i-a facut si un discount. Si Buzdugan a insistat pe subiect, ca sa arate cat de lipsit de inima e acel crescator, si ca, desi stie ca cateii ii vor fi dati drept hrana, pur si simplu nu-i pasa.

Odios crescator, nu?

In acest context aceasta circulara a Asociatiei Chinologice Romane, care poate fi gasita si pe site, pare o pedeapsa prea mica, nu?

ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ ROMÂNĂ

Ieşire Nr.147/ 29.01.2009


Stimaţi membri,


Prin prezenta vă transmitem un link de la o emisiune radio, http://radiozu.ro/farsa-catei.html din data de 28.01.2009.


Din informarea domnului Preşedinte A.Ch.Cluj, domnul Alafi Ferenc, este vorba despre canisa domnului KOVACS CSABA, din localitatea Oradea.


Asociaţia Chinologică Română va solicita organelor în drept, precum şi Asociaţiei Chinologice Bihor, să ia toate măsurile ce se impun.


Totodată se dispune C.O.R., închiderea cărţii de origine pentru această persoană.


Cristian Ştefănescu,

PREŞEDINTE


Da, mitica Cristian Stefanescu s-a autosesizat, si l-a pedepsit pe nenorocitul ala. Si cand spun nenorocit n-o spun in sens figurat, si la propriu. Ca asta a facut mitica. L-a nenorocit pe acel crescator. Pentru cine nu stie, inchizandu-i cartea de origine inseamna ca i-a inchis canisa. Crescatorul nu mai poate sa scoate pedigree pentru caini, deci cu generatia actuala liniile raselor crescute de el se incheie. Gata!

Nu stiu cine e acel domn Csaba Kovacs din Oradea, nici macar nu stiu ce nume poarta canisa lui. Poate o fi intr-adevar un monstru, poate nu. Dar cum nu stiu eu, nu stie nici mitica. Care mitica nici macar nu s-a obosit sa asculte farsa lui Buzdugan de la un capat pana la celalalt. Probabil doar i s-a spus de catre vreun lingau ca uite, dom'le, ce se intampla, si a actionat in spiritul iubirii fata de animale.

Daca mitica ar fi ascultat ceea ce s-a difuzat in eter sau ceea ce e publicat pe site-ul Radio Zu ar fi aflat ca persoana cu care a discutat Buzdugan nu a fost crescatorul, ci un nepot de al lui. Care nepot era foarte clar un prost vorbitor de limba romana, era clar ca nu intelege anumite fraze si raspundea in dorul lelii, si era clar ca nu era autorizat sa vorbeasca in numele proprietarului. Sunt de acord ca necunoasterea limbii oficiale de catre minoritati nu e o scuza, dar si mitica ar trebui sa fie de acord ca s-a purtat ca Ceausescu. Adica a nenorocit un om fiindca asa i-au spus lingaii.

Bravo, mitica!

Eu o sa ma declar multumit de tara asta cand o sa se ia la puricat lista cu toate asociatiile si organizatiile mai putin vizibile, dar cu drepturi de veto pentru membrii lor. Probabil sunt multe, zeci sau sute, mie-mi vin acum in minte numai Asociatia Chinologica Romana, Automobil Clubul Roman, Uniunea Sindicatelor, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Amatori, Camera de Comert si Industrie. Toate aflate sub patronajele unor conventii internationale, facute sa supravegheze aplicarea normelor organismelor-mama. Adica un pat caldut, in care esti tartor si dictator, si unde nu te intreaba nimeni, niciodata, de sanatate. Dar toate sunt acolo, sunt impuse, sunt obligatorii.

Si necontrolate.


Un comentariu:

Anonim spunea...

"era clar ca nu intelege anumite fraze si raspundea in dorul lelii"

Totuşi a înţeles pentru ce sunt destinaţi căţeii, că a zis clar să nu îi zică unchiului de ce vrea căţei.

Dar nici eu nu ştiu cine e proprietarul, cine se ocupă de vânzare, dacă şi nepotul face parte din asociaţia familială, şi care sunt regulile: trebuie sancţionată canișa pentru acest individ.