luni, 19 ianuarie 2009

Varianta Mihai Viteazu

Cu o seara înainte de Ajunul Crăciunului, mare tam-tam. "S-a deschis varianta spre Mihai Viteazu!". Veste de veste, ce mai!
Despre ce e vorba. Până mai acum o lună, tot puhoiu de lume care mergea la shopping la real, mall, baumax, hervis, şi alte alea, şi mai nou carfur, la plecare se "vărsa" spre oraş pe o bretea de şosea cu o SINGURĂ bandă, bretea care ieşea în cel mai afurisit şi aglomerat giratoriu pe care îl ştiu io. Deci vă cam daţi seama ce nebunie era acolo la ore de vârf (adică mai mereu, până să înceapă criza asta). No, varianta spre Mihai Viteazu e o altă ieşire din imensa parcare, ieşire care ar trebui să fluidizeze traficul de cumpărători loviţi de streche. Spun ar trebui, fiindcă după ce ai încercat o dată să o foloseşti si mai că era să-ţi laşi acolo bara spate, aripa si toba de eşapament (aşa am păţit io), a doua oară nu-ţi mai trebe.
De ce? Păi fiindcă aia numa variantă circulabilă nu e.


Să sari pârleazu' cu maşina peste un trotuar cu borduri sănătoase, să ajungi în acest fel pe contrasens pe ieşirea dintr-o benzinărie, unde să mai ai şi neşansa să dai bot în bot cu vreun alt mijloc de transport care, pe dreptul lui, vrea să iasă din bezinăria cu pricina, numai variantă circulabilă nu e. Sau poate n-am înţeles eu şi trebuie, odată urcat pe trotuar, să rămâi acolo şi să-ţi continui drumul pe trotuar, ca orice alt pieton aflat în această situaţie.


Dar dacă s-au vărsat acolo 3 roabe de pamânt şi s-au montat şi 2 semne care indică că pe acolo se poate circula, pentru unii e suficient. Şi atunci facem mare tărăboi şi ne lăudăm că am rezolvat problema. Iar şoferii şi tot puhoiu de lume care merge shopping la real, mall, baumax, hervis, şi alte alea, şi mai nou carfur, la plecare se "varsă" în continuare spre oraş pe o bretea de şosea cu o SINGURĂ bandă, bretea care iese şi acum în cel mai afurisit şi aglomerat giratoriu pe care îl ştiu io. Noroc cu criza asta, că nu mai îs atâţia loviţi de microbu' cumpărăturilor, şi parcă nu mai e atât de aglomerat giratoriu ăla.

Niciun comentariu: