miercuri, 18 februarie 2009

"Iubiţi şi câinii vagabonzi...

... Sunt mai cinstiţi şi uneori mai lorzi..."
Asta până se ia o haită după tine, de nu mai ştii unde să te adăposteşti sau cu ce să dau după ei. Şi brusc nu-ti mai arde să fredonezi ca Mihai Constantinescu. Şi o dai pe "Puşca şi curaua lată..." Chiar dacă nu-ţi place s-o cânţi decât matol bine la vrun chef.
Şi toată chestia asta se întamplă fiindcă oraşul ăsta în care trăiesc, pe care americanii şi alti plictisiţi de pe lumea asta l-au luat la ţintă pentru o viitoare invazie, oraşul ăsta ziceam, nu are un seviciu de ecarisaj sau un centru de primire căţei vagabonzi. Drept pentru care s-a umplut în ultima perioadă de haite pornite la vînat, mai ales de cînd a dat frigul şi îşi găsesc mai greu cele necesare traiului zilnic. S-au adunat printre blocuri, la ghenele de gunoi, câte zece-cinşpe amărâţi şi sar la oricine vine să lase o pungă cu resturi. Au devenit violenţi şi agresivi, deja sunt un real pericol pentru cei ce locuiesc în zonă. Şi în timpul liber fac sex în grup, aşa cum se vede, sper, şi în poza ce-am pozat-o eu la mine în cartier.

Şi nimeni nu dă semne că ar face ceva. Citeam acum câteva zile într-un ziar local că s-ar demara un proiect de construcţie al unui adăpost pentru bagabonţii ăştia. Dar cine ştie dacă se va finaliza vreodată. Că deocamdata nici drum de acces către viitorul amplasament nu e. Mulţumim încă odată conducătorilor iubiţi.
Până atunci însă nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor fi victime, şi să admirăm iniţiativele de genul celor de aici. Din păcate mare lucru nu pot face nici oamenii ăştia, atâta vreme cât nu sunt sprijiniţi în vreun fel. Şi oricum, nu s-ar apuca ei să adune de pe stradă sălbăticiunile astea. Sau?

Aşa că vă doresc tuturor talpă iute şi cătare bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu ai inteles nimic...