duminică, 15 martie 2009

Online cu CFR

Deci, cică de săptămâna viitoare vom putea cumpăra bilete de tren stând confortabil în fotoliu, cu un laptop în braţe (pentru cine n-are laptop, merge şi de pe desktop). Pare o veste extraordinară, la prima vedere, nu? Aşa pare. Dar să vedem care îs diferenţele dintre sistemul clasic şi ăsta modernu', prin internet.

Varianta A (cea clasică):
  1. Mergem la agenţia CFR sau la casa de bilete în gară, spunem unde vrem să merem (adică chiar spunem, nu ca badea ăla de s-o dus să-şi ia belet şi după multe insistenţe o zis că mere "la o nuntă") şi primim un belet de tren.
Cam complicat...

Varianta B (cea modernă, prin Serviciul de Rezervare a Locurilor Online)
  1. "Rezervarea se poate face de către orice persoană care intră pe site-ul dedicat" (îl găsiţi voi, n-am io chef să fac reclamă moca CFR-ului) "şi se înregistrează ca utilizator al acestui serviciu".
  2. "După înregistrare, fiecare utilizator va trebui să se prezinte la o casă de bilete CFR care emite electronic legitimaţii de călătorie, în maxim 30 de zile, pentru activarea contului".
  3. "După rezervarea online, clientul trebuie să se ducă la casieriile CFR pentru a-şi lua legitimaţiile de călătorie, având cu el tipărit formularul de rezervare, cel mai târziu cu două zile înainte de plecare" fiindcă "Formularele de „comandă de rezervare online” nu se substituie legitimaţiei de călătorie".
Mult mai simplu, nu? Şi pe deasupra, acest minunat serviciu, menit să ne simplifice viaţa, e şi contra cost. Adică aşa: "Costul operaţiunii de rezervare a locurilor online este de 3,5 lei pentru rezervarea unui loc şi de 5 lei pentru rezervarea mai multor locuri şi se achită la cumpărarea legitimaţiilor de călătorie din unităţile CFR Călători" - pasul 3 din varianta B.

Mnoah... faină sculă are CheFeReu' nost! Ăl' de o gândit minunea asta merită o primă grasă, să mor io!

Disclaimăr: Tăt ce i scris italic i citat dintr-un comunicat de presă dat de CFR călători.

Niciun comentariu: