joi, 2 aprilie 2009

Impresii de 1 Aprilie

Oameni ciufuţi. Oameni cufuriţi şi deopotrivă constipaţi. Oameni care au uitat ce se face pe 1 Aprilie.
Într-un cuvânt - CRIZĂ.
Da, am constatat ieri că această criză ne-a atins şi la simţul umorului. Trist dar adevărat.
Am încercat ieri să fac şi eu, ca tot omu' pe 1 Aprilie, câteva farse. Mai precis una singură, mai multor amici. Aşa că le-am trimis un SMS, rugându-i să mă apeleze la un număr de mobil, altul decât al meu, intrucât am o belea, iar telefonul meu a rămas fără baterie. Numărul de telefon transmis nu era altul decât cel a Liniei de urgenţă Sprite (0750-777483, sau mai pe româneşte 0750-SPRITE). Apel menit să le descreţească frunţile. Sau cel puţin aşa am crezut eu. M-am înşelat (cu două mici excepţii).
Astfel, o bună parte din ei ori s-au enervat atât de tare, ori pur şi simplu au ales să ignore un mesaj de la un prieten aflat la ananghie, încât n-au sunat nici să mă înjure, dar nici mai târziu să mă întrebe ce am păţit. Au fost câţiva care m-au sunat să-mi aducă la cunoştinţă că sunt un bou dacă îmi imaginez că ei sună la numere cu suprataxă sau ca să-mi pună mie credit pe cartelă (pentru informarea lor, am abonament si n-am nevoie să mi-l încarce nimeni). Apoi a fost unul care m-a sunat să-mi spună că eram primul care i-o făcuse în ziua aia (era trecut de ora 16 - e clar că se afla într-un loc plin de crizaţi) dar nu avusese suficientă răbdare să asculte sfaturile părinteţti ce se oferă acolo, aşa că scopul nu mi l-am atins. Un altul m-a sunat să mă întrebe de ce trebuie să mă sune pe alt număr, am încercat să continui farsa, i-am urlat în telefon că MI SE GATĂ BATERIA si i-am închis. N-a mai revenit.
Cele două excepţii au fost un vechi prieten care se ocupă de asigurări, şi care, săracul, chiar a crezut că am păţit ceva cu maşina, şi un altul care chiar a avut răbdare să butoneze prin meniu şi să asculte tot ce-i spuneau ăia. Treabă pe care nici măcar eu nu am făcut-o din prima.
Aşa că iniţiativa mea de a înveseli câţiva amici şi prieteni a fost aproape un fiasco.
Celor care n-au înteles nimic din ce am intenţionat, şi care au uitat complet semnificaţia datei de 1 Aprilie le dedic următoarele rânduri:

Bine aţi venit la linia telefonică gratuită de psihiatrie!
Dacă sunteţi obsedat, apăsaţi repetat tasta 1.
Dacă sunteţi dependent, rugaţi pe cineva să apese tasta 2 .
Dacă suferiti de personalitate multiplă, apasaţi tastele 3, 4 si 5.
Dacă sunteţi deprimat, nu apăsaţi nimic.

Criza mă-si!


Linia de urgenta Sprite

4 comentarii:

un'A'mic spunea...

exact farsa asta a incercat sa mi-o faca mie un prieten. Problema este ca recent am trecut pe ALT telefon si de transferat s-a transferat pe simul nou cate UN singur numar de persoana... iar el mi-a dat mesajul pacaleala de pe - intamplarea face - ALT numar decat il aveam eu in memorie. Am sunat oricum al numarul ala, mi-a raspuns SPRITE (:P) si atunci m-am prins, ori ca e un mod imbecil de a face reclama (ca initial am crezut ca e iarasi vreo promotie SPRITE) ori ca am vreun amic cu simtul umorului mai bine dezvoltata. Una peste alta, daca recunosteam numarul as fi gustat si gluma... asa, pana azi cand mi-a explicat omu' se terminase si poanta...

Ciprian D. spunea...

acum sa nu generalizam! eu chiar m-am distrat de 1 Aprilie. pe fondul crizei sa facem 1 Aprilie in fiecare zi :)

un'A'mic spunea...

pai, in mare, fiecare zi e ziua pacalelilor, la romani :) trist si amuzant in acelasi timp :P

raudemusca spunea...

Ca să folosesc o terminologie de specialitate, am avut un eşantion reprezentativ. Aşa că eu personal consider că n-am generalizat. Aici am ajuns, din păcate.