vineri, 10 aprilie 2009

Poliţia, mereu surprinzătoare!

Ce dovadă mai bună că trăim într-o ţară populată de hoţi şi nemernici, decât ce s-a întâmplat în ultimele câteva zile cu Poliţia Română?
Despre ce este vorba: s-a anunţat cu ceva timp în urmă că Poliţia va face angajări masive, pentru a îşi întări rândurile. Drept pentru care, o mulţime de oameni tineri s-au grăbit să-şi depună dosarele în vederea participării la concursul de ocupare a posturilor de agenţi pentru ordine şi siguranţă publică. Printre ei, cumnatul meu (aşa se explică de ce îs aşa bine informat şi în temă cu chestiunea). Şi toţi candidaţii ăştia încep o goană furibundă după to' felu de acte, şi dă-i şi luptă. Şi cheltuiesc o grămadă de bani, (dacă 5-600 de lei îs o grămadă - dar pentru marea masă care erau şomeri îs chiar o grămadă). Şi se înghesuie la singura clinică agreată de Poliţie pentru analize (de ce oare una singură? Poate ştie Jiji...). Şi dă-i şi luptă. Şi în dimineaţa zilei de 10 Aprilie află (care or fi aflat, că sigur n-or aflat toţi) că dosarele nu se mai pot depune până în 24 Aprilie cum se stabilise iniţial, ci că data de 10 Aprilie a devenit brusc ultima zi. Şi aleargă ca disperaţii să-şi încheie setul de analize obligatorii (am uitat să menţionez că de la Poliţie li se spusese ca analizele costă 40 de lei, la clinică au costat încă 380 tot de lei, româneşti, de ăştia noi), şi se înghesuie tot ca disperaţii pe la notariate să legalizeze copii. Şi după ce aleargă ca nebunii şi reuşesc (unii) să depună dosarele vine şi seara zilei de 10 Aprilie, în care onor Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că a suspendat concursul până la o dată necunoscută. Cică şi-ar fi dat seama că de fapt n-au bani să plătească noii angajaţi.
Acum stau şi mă întreb: dacă în toată debandada asta n-ar fi existat povestea cu unica policlinică abilitată să facă nişte biete analize, oare aş mai fi bănuit eu anumite elemente decizionale din Poliţie de aranjamente? Sau poate îs io paranoic şi văd şmenuri peste tot?

2 comentarii:

un'A'mic spunea...

Nu esti paranoic. Se impune acesta singura institutie (cu toate ca nu pricep de ce ALTE clinici ar fi dat rezultate diferite) pentru ca cineva trebuie sa scoata niste bani. Profitul e profit, nu conteaza de unde vine, nu?

Geanina Codita spunea...

Tot ceea ce ai prezentat aici este purul adevar. Actula situatie intr-o Romanie care greu isi va reveni, eu ma intreb deseori daca voi apuca acesta revenire.