marți, 19 mai 2009

Intamplari de la ghena

Mi-am aruncat usa de la intrare la gunoi. (Pentru sarcastici: da, mi-am pus perdea :-P). In timp ce transportam deseuri la ghena vad o pereche in varsta, respectabili, imbracati frumos, probabil titrati, cercetandu-mi fosta usa, pusa langa ghena. Pana sa ajung langa ei, doamna isi trece poseta dintr-o mana in alta, domnul la fel sacosa, ridica amandoi de usa si pornesc cu pasi furisati. Dand cu ochii de mine, isi dau seama amandoi, dupa ce tineam in maini spre a fi aruncate, ca usa imi apartinuse. Domnul lasa privirea in jos, iar doamna imi spune blajin: "Domnule, nu va suparati, o luam noi, a noastra e stramba si ne intra iarna frigul in casa...".

Sa nu-ti bagi pixu'-n el sistem de pensii?

Putin mai tarziu, coborand din nou la ghena, dau cu ochii de o tiganca cu puradeaua dupa ea. Negrii ca taciunele, dar nu murdari. Hainele ponosite, dar nu jegoase. Tiganca cotrobaia prin tomberoane, fetita, sa fi avut 7 - 8 anisori, strangea la piept si se uita cu drag la un ursulet de plus. Ii ignor, las ce ce am de lasat, si in timp ce ma indepartam o aud pe tiganca spunand cu voce duioasa: "Hai acasa, puiu' mamii, ca-i tarziu, trebuie sa te mai imbaiezi, ca maine mergi la scoala...".

Parca solutia Kalashnikov-ului nu prea e buna...


2 comentarii:

Neamtu' spunea...

Variante nu prea exista. A fi pensionar inseamna a fi muncit la stat timp de 40 de ani ca apoi sa plangi in fiecare luna ca nu iti ajung banii. E greu acuma, oricat si-ar bate astia capul sa faci cumva sa ii scoti pe toti din criza. Este regretabil este de condamnat delasarea guvernantilor, dar la fel de adevarat este ca nu exista bani destui. Din pacate, pensionarii sunt singurii care pricep chestia asta.

cipslim spunea...

Nu-ti doresti a sti vreuna din meserii cand tatii se sting saraci muncind zi de zi.

Si Ak 47 aka PM sau RomAK e za final , nu za only solution.
Pana la za final mai avem de incercat 100 de solutii dar de incercat ceva tot trebe.