luni, 18 mai 2009

România necirculabilă (2)

Revin cu noi relatări din minunatul nostru trafic... Săptămâna trecut am avut ne-plăcerea de a bate Valea Oltului zilnic, dus-întors.
După ce marţi am petrecut mai bine de o oră înaintând din când în când câteva zeci de metri, preţ de vreo 10km, datorită unui semafor ce gâtuia circulaţia din cauza veşnicelor lucrări de consolidare a versanţilor, după cum se poate vedea mai jos, vineri a fost, cred, apogeul circulaţiei în coloană cu mirifica viteză de 10km/h.
Ziua de vineri a început bine, cu 30 de minute petrecute stând în coloană din cauza unui TIR aterizat în şanţ, chiar în centrul Tălmaciului. Aşa că, după 15 minute de mers, am avut parte de o binemeritată pauză. După alţi circa 2km, o noua gâlmă: un transport agabaritic, tras, din fericire pentru mine, pe dreapta. L-am depăşit cu mult aplomb, însă restul drumului a fost oricum groaznic, datorită şiragului de maşini acumulat anterior din cauza accidentului. Trecând pe lângă agabariticii ăia, am realizat cu groază că nu vor reuşi să traverseze Valea Oltului până ce aveam eu să mă întorc. Şi aveam să constat, după vreo 7 ore, că nu mă înşelam. Pentru că, la vreo 30km de Vâlcea, pe drumul de întoarcere, am tras frumos pe dreapta şi am aşteptat să defileze pe lângă noi magnificele utilaje. Ca norocu' că n-am avut de stat prea mult, doar vreo 30min. Când i-am văzut marşând la pas, cu vreo 5km de maşini după ei mi-am dat seama ce proporţii avusese criza în traficul acelei zile. Şi criza nu se încheiase, convoiul megea mai departe spre Piteşti, urmând a ajunge undeva în Ialomiţa, aşa cum aveam să aflu a doua zi de la radio, unde se anunţa că se blocase nu ştiu ce drum dintre Ploieşti şi Slobozia, de către un convoi agabaritic. Şi criza nu se încheiase nici pentru mine, aveam să merg în şir indian până acasă, cred că se formase o coloană continuă de la Vâlcea până la Sibiu, cel puţin asta a fost impresia mea.
Vă las să vă delectaţi cu cele câteva imagini suprinse din maşină, şi să visaţi cu ochii deschişi la autostrăzi şi centuri ocolitoare...

Un comentariu:

Omul K spunea...

Mă mir că se mai minunează lumea din cauza traficului!!
Din punctul ăsta de vedere am ajuns să nu mă mai mire nimic!
Nu sunt convins că autostrăzile vor rezolva problema. Dacă se răstoarnă bizonul pe autostradă la fel se stă!!