vineri, 11 septembrie 2009

O campanie dusa pe p...lastic

Acu' ceva vreme s-a introdus Ecotaxa pe pungi, adica cica gata cu pungile de plastic gratuite, platim douaj'de bani pentru fiecare punga primita cadou. O initiativa laudabila, de altfel, menita sa reduca poluarea cu plastic a mediului inconjurator.

Atata numai ca ai nostri onor' guvernanti n-au luat in calcul factorul romanesc. Ceea ce s-a dorit a fi si o campanie de constientizare, de altfel, s-a lovit de constiinta romanului precum berbecul in zid.

Merg la piata. Cumpar rosii. Primesc cadoo punga. Gratis. Vanzatorul n-are cum sa-mi ceara "doo mii" pe punga, cand rosiile le da cu trei lei chilu'. Si poate nici nu vrea, cum sa ceara bani pe plasa, cand vecinul de taraba nu ia bani. La chiosc aceeasi poveste. Orice cumpar, primesc pungi, si nu dau bani. Patronul se gandeste ca e mai cu marketing daca suporta el Ecotaxa. In afara de lanturile de *market, primesc pungi. La magazinele de electrice, de pantofi, de chimicale, primesc pungi pe gratis de mi-e plin portbagajul.

Sunt sigur ca din Exotaxa se aduna ceva bani la buget. Dar cu contientizarea consumatorului cum ramane?

N-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine...


3 comentarii:

tudor CeMerita.ro spunea...

dar in lanturile de super/hiper-marketuri acum iti sigileaza bagajele cu care intri in... corect, pungi de plastic! se foloseste de 10 ori mai mult plastic acolo decat se dadea inainte prin pungile de la iesire...

Messa spunea...

Pai da' tu crezi ca pentru constientizare s-a pus taxa aia? Ca si accizele pe alcool si tigari, taxele de genul asta aduc bani statului si atat.

Dana spunea...

Refuza pungile, spune: nu merci, le am pe ale mele. Si cei care te vad poate iti vor copia atitudinea. Nu e mare lucru, da e ceva. Eu asa fac.