joi, 26 noiembrie 2009

Mamaliga

Avand in vedere ca in tura doi de prezidentiale romanu' are de ales intre doua rele, atat de rele incat da din colt in colt si nu stie pe unde sa mai scoata camasa, face ce a facut de 'jdeani: bancuri. Numai in dimineata asta s-au ivit cateva:

Doamne Dumnezeule. Nu demult, chiar anul asta ai luat la tine pe Michael Jackson, dansatorul meu favorit, pe Patrick Swayze, actorul meu favorit, pe Stephen Gately, cintaretul meu favorit, si pe Farah Fawcett, actrita mea favorita. Daca vrei sa stii, politicianul meu favorit e Traian Basescu.

Basescu si Geoana zboara cu elicopterul. Basescu arunca o bancnota de 100 de lei si zice: Vreau sa fac un roman fericit! Geoana arunca doua bancnote si zice: Vreau sa fac doi romani fericiti! Pilotul îi întreaba: De ce nu va aruncati amandoi, sa-i faceti fericiti pe toti romanii ?!

Doi prieteni pe strada:
- Salut, ce faci? Am auzit ca ai intrat in PSD...
Al doilea, usor neatent, privindu-si talpile:
- In ce zici ca am intrat?

Daca s-a apucat romanu' iar de bancuri... situatia e cotoioasa rau de tot. Ca sa nu zic altceva.

Ca mamaliga nu explodeaza, nu-i asa?


miercuri, 18 noiembrie 2009

Rugă pentru prieteni şi pentru restul lumii

Fraţilor, nu mă mai bateţi la cap să mă duc la vot, că de data asta NU MĂ DUC! Am luat o hotărâre pe care am s-o pun în aplicare începând cu această sesiune electorală: nu mai vreau să merg la vot doar ca să votez CONTRA, să votez SĂ NU IASĂ cutare. M-am săturat! Nu mai vreau să merg la vot ca să-mi anulez votul. Nu mai vreau să votez "răul cel mai mic". Mi-au ajuns 20 de ani de "răul cel mai mic"! Aşa că am decis: începând de anul ăsta voi merge la vot doar daca voi avea PENTRU cine să votez! Şi să nu mai prind pe vreunul că-mi zice "votezi pentru tine, nu pentru altii". Mi-e podul plin de poveşti din astea.
Şi nici nu vreau să ajung aşa:
"O băbuţă la cabina de vot, stă 15 minute... toată lumea aşteaptă să iasă. Iese baba şi întreabă: <Maică, futu-vă-n gură se scrie legat sau despărţit?>".

Am zîs!

Bash (I)

El: 'la mea de prost
El: scanam un document si simultan stateam cu el in mana
Io: Hihihi
El: iti dai seama ce o iesit...


sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Delicatesa de iarna

Stiu ca ziceam ca sunt in depresia de iarna, dar din cand in cand mai e cate ceva care face sa-mi straluceasca ochii. Astazi, seria limitata "Cozonac cu nuca" de la Yoplait, cu gust de colinde. Mjam-mjam!


Pacat ca nu se fac si la caserole de un chil...


vineri, 6 noiembrie 2009

Ză Pogea straics ăghen!

Ie, no! O venit şi ziua când să traje linia. O tras-o unii să vază cum o ieşit bujetu după forfetar. Şi cum să hi ieşit altcumfel decât forfecat?
"Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin inchiderea a 26.000 de firme si producerea a 56.000 de someri, a calculat Consiliul National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania." De-ACI.
Parcă îţi trăbuia multă şcoală să vezi că asta o să iasă. Mno, încă 100 de meleoane care tră să le pună cineva la loc. Cine oareee? Parcă nu erau destule miliardele elea de euroi.
Toarşu Pogea, toarşu' Bok, mai aveţi ceva idei creţe? Că mult timp nu mai aveţi la dispoziţion.
Acu e momentu' decisiv! Acum ori niciodată! Să nu v-aud pormă că dacă mai eraţ voi la putere făceaţ şi dregeaţ!

joi, 5 noiembrie 2009

Pentru un viitor mai bun!

Am primit azi în cutia poştală o revistă la care era abonată firma pe care am moşit-o şi susţinut-o preţ de 13 ani şi pe care am închis-o de curând, mulţumită climatului sănătos din economia naţională. Sau să fi fost datorită împlinirii vârstei fatidice 13? Nu ştiu. În fine. Să nu mă întrebaţi cu ce mă ocup acum că am închis firma, că mă-nervez! Plus că nu despre asta e vorba în postul de faţă.
Deci, să revenim la revistă. O răsfoiesc aşa, distrat, cu gândul la multele lucruri ce s-ar fi putut face în branşă cu noile inovaţii prezentate acolo. Şi-mi cad ochii pe o reclamă. Nu vreau să o scanez s-o public aci, că nu merită. Dar am să vă reproduc esenţa şi textul ei.
Sub motto-ul "pentru un viitor mai bun" regăsesc următoarele:

acum 5 ani... porneam de la 0 (zero).
anul trecut... eram în vârf!
anul acesta...
suntem exact ca acum 5 ani,
dar măcar avem experienţă!

Şi nu ştiu de ce, uitîndu-mă distrat la aceste rânduri, am în faţa ochilor chipul inconfundabil al lui Băsescu, rostind exact aceleaşi cuvinte!

miercuri, 4 noiembrie 2009

Războiul sexelor

E un fapt unanim cunoscut că femeia e mai "scumpă" ca bărbatul. Că are nevoie de un buget lunar mai mare ca noi, cei purtători de podoabe naturale. Şi că, totodată, se simt discriminate şi agresate într-o lume, considerată încă, a bărbaţilor. Cum să te mire atunci situaţia surprinsă în fotografia de mai jos? Dacă până şi preţurile plăcuţelor indicatoare pentru toaletă s-au stabilit după cum se vede, poţi gândi că lumea asta ar putea fi vreodată altfel?


marți, 3 noiembrie 2009

Made in China

Dupa ce a inceput sa invete sa citeasca, fiica-mea a inceput sa silabiliseasca orice buche ii cadea in fata ochisorilor. Inclusiv etichete. La un moment dat ma intreaba: "Tati, ce inseamna Made in China?"

Dupa ceva vreme, copilul se sesizeaza: "Tati, da' toate lucrurile se fac in China? Altcineva nu mai face lucruri?"

Am incercat o vreme sa-i gasesc chestii care nu erau fabricate in China, dar am abandonat destul de repede. In afara de produsele autohtone, altceva decat Made in China nu mi-a cazut in maini. Adica nu in magazine. "Ramasite" cumparate de de mult se mai gasesc aproape in fiecare casa, dar noi, in magazine... greu de gasit!

Azi, in sfarsit, mi-a picat in maini ceva ce nu e Made in China!


Da, e un aparat foto pe care l-am primit azi, nou-nout.

Asa ca eticheta ajunge aici, pe blog. Fiindca peste cativa ani s-ar putea ca unii sa nu creada ca au existat produse fabricate altundeva decat in China.


De ce nu-mi plac dozele

Nu din cauza aluminiului, nu din cauza stratului de lac din interior.

Fiindca nu-mi vine sa cred ca cred ca as putea sa-o curat in asa fel incat sa fiu sigur ca nu-mi pun gura unde s-a kkt un sobolan de prin depozite sau pe unde si-a depus oole vreun gandac in magazin.

D'aia!


I-as da premiu!

Sapi din greu in maruntaiele la un calculator, si nu ii dai de capat. Schimbi si aia, si ailalta. Calculator si componente sunt insirate pe doi metri. Si, evident, cand o cauti, surubelnita nu e nicaieri. Pierzi timpul facand nenumarate pauze incercand sa-ti aduci aminte unde ai pus-o, sau pur si simplu rascolind la intamplare.

I-as da premiu celui care inventeaza o surubelnita care, atunci cand te gandesti la ea, sa inceapa sa cante si sa aprinda led-uri multicolore!

I-as da premiu!!!


duminică, 1 noiembrie 2009

Depresia de iarna


Incetul cu incetul iarna pune stapanire pe mine.

Varza e in butoi, lichiorul de oua in sticle, Amadeus are deja bocancii de iarna, centrala functioneaza si culorile copacilor devin gri.

Da, ma apuca depresia de iarna. Nu-i nimic, o sa-mi revin o data cu verdele primaverii!