joi, 25 februarie 2010

Digi Net Mobil de la RDS&RCS si Huawei U1000s

Deja prea multa lume intreaba... Asa ca trebuie sa dau niste raspunsuri :)

Da, se poate activa serviciul de date pe SIM-ul de telefonie mobila (Digi.Mobil) de la RDS&RCS.

Da, se poate lega telefonul Huawei U1000s, printr-un cablu USB, de calculator.

Da, se poate folosi internetul.

Nu, nu intrebati la call center cum, ei nu acorda suport decat pentru navigarea de pe telefon. Ca U1000s nu e in stare de asa ceva, e alta poveste.

Asa ca va dezvalui eu cum se face :)

Pe calculator se instaleaza driverele pentru Huawei U120s (merg si pentru Huawei U1000s). Pentru cine nu le are, se gasesc aici: http://ul.to/5ujalh (2000, XP, Vista, 7).

Calculatorul va vedea acum telefonul ca pe un modem. Se face o conexiune tip dial-up pentru acest "modem". La nume de utilizator si parola nu trebuie trecut nimic special, dar numarul de acces este *99#.

Dupa conectare, sub prezumtia ca serviciul de date e activat pe SIM si driverele instalate corect, internetul este accesibil.

Messengeruiala placuta!


5 comentarii:

Alydor spunea...

auzi... da' niste hotspoturi wifi nu scoate si rds-ul?

Suma respectelor, Alydor

Anonim spunea...

I get it!!!

best job home spunea...

CUM SE FACE SETARILE PENTRU CONECTAREA LA INRENET DE PE TELEFON PRIN DIGI NET DE LA RDS, MI-AM ACTIVAT INTERNETUL MOBIL PE TELEFON DE LA RDS DAR NU STIU SA FAC SETARILE ..... AM SUNAT LA SUPORT TEHNIC SI MI-A ZIS SA CEVA DE "ANP" AM UN NOKIA N95 SI NU GASESC ACEASTA SETARE ... DACA POATE SA MA AJUTE CINEVA ... ORICINE ... CU ORICE INFORMATIE ... II SUNT RECUNOSCATOR

MULTUMESC

Anonim spunea...

daca nu ai reusit pana acum cu rds pe nokia n95.
Setari - conexiune - puncte de acces - optiuni - punct nou de acces - nume punct de acces scrii rds - salvezi - intri in browser si te va intreba prin ce te conectezi, iti va aparea si rds. Conecteaza-te si merge.

Unknown spunea...

Salut. Am un laptop cu suport pentru cartela. Am pus cartela de la Digi, am facut o conexiune dial up prin modemul laptopului, numarul *99#, fara user si pasword. Nu se conecteaza, imi zice ca nu are ton. Un sfat?
Multumesc