marți, 6 aprilie 2010

Z'diaristi (II)

Observator. Antena 1. Ora 18:59. Headlines. Start.

"Un barbat a cazut de la 60 de metri...", in timp ce imaginile il arata prabusindu-se de-a lungul pilonului, lovindu-se de traverse. Ma uit chioras: Nu era parca o regelementare CNA privind violenta pe micul ecran? Ok, hai ca io-s mai nesimtit, asa, da' poate la unii nu le pica bine sa vada cum se zdrobeste un om. Ah, da, a ajuns jos, l-au blurat. E ok atunci, nu?

Se termina headlines-urile, incep stirile. "Un barbat a cazut de la 60 de metri... [bla-bla]. Va avertizam ca urmeaza imagini socante." 'Ai sa mori tu, seriooos?

Trag aer in piept si-mi aduc aminte de profesionalismul z'diaristilor protevisti de acu' vreo 15 ani. Cand un pilot s-a prabusit cu un AN-24 de marfa. Z'diaristii au aflat iute, si s-au infiintat la usa sotiei, care inca nu apucase sa fie anuntata. Sarmana femeie deschide nestiutoare usa, si i se baga, live, un microfon in gura, un reflector in ochi, o camera in fata, si o intrebare in urechi: "Ce parere aveti ca sotul dumneavoastra a murit?"

Ma uit la imagini din nou. Trosc, bum, pleosc, trosc, bum, pleosc, barbatul cade ricosand. Totusi, aia nu sunt saizeci de metri. Un bloc cu zece etaje are cam treizeci. Nu erau nici atat. Hai, sa-i iertam, femeile de obicei sunt invatate ca 20cm sunt cam atat.

Ora 19:17. Este ora nouasp'e si douazeci, e vremea sa recapitulam stirile. Trosc, bum, pleosc. "Un barbat a cazut de la 50 de metri...". Aham... inteleg...

Astept sa vad cat i-a costat reportajul. Amenda si audienta.


5 comentarii:

EdebiMevzulaR spunea...

moravuri uşoare ale 'diariştilor...
trosc,plosc,bum,hai ca esti super :)))

Neamtu' spunea...

Asa creste ratingul, ce? ai uitat? :)) Ratingul e direct proportional cu inaltimea de la care a cazut respectvul si cu numarul de cuvinte 'mari' folosite de reporter: cadavru, impact, ricosat, rupt in bucati, etc etc.

julie spunea...

grav.
mai bine ma uit la desene animate. :D:D

raudemusca spunea...

No vezi, nu face bine Bok-u' ce face ca le ia microfoanele? 'Tu-le mama lor!

Cristina spunea...

comentarii, de prisos....

asa cum nu pot comenta stirea in care un bunic, aflat pe trecerea de pietoni, de mana cu nepoata lui, a fost luat la bataie de catre un sofer care-si pierduse rabdarea
(n-am stat sa ascult comentariile ziaristilor).
in romania totul e posibil!
futui....