luni, 21 iunie 2010

Pizdă de bicicletă

Avertisment pentru ăia obsedaţi de cuvântul din titlu sau de ceea ce reprezintă el: HO BĂ! Nu mai daţ buzna aci! Nu am nici poze cu ce vă interesează pe voi şi nici vreo poveste deocheată! Mereţ în treaba voastră, că aci se dezbat lucruri serioase!

Deci... e vorba de o banală pistă pentru biciclete, dar la ce nervi mi-am făcut asară, nu m-am putut abţine de la aşa un titlu! Mai precis, despre pista pentru biciclete pe care ne-o pus-o la dispoziţie onor primăria de fo câţiva ani. Şi pe care, printre altele, la început parcau mişeii, dupaia un biciclist turist străin erea să-şi rupă gâtu'. E, io până ieri n-am avut nevoie s-o folosesc, că abia de ieri m-am hotarât să bag cât mai des cu putinţă câte o tură de dat burta jos. Da' ieri mai pe seara m-am pornit la pedalat. Şi am zîs, ca orice om cu scaun la cap, că pista de biciclete o fi cel mai indicat loc să te dai cu bicicleta. Eh, se pare că m-am înşelat. Fiindcă, odată ajuns în capătul străzii Şcoala de Înot (sibienii ştiu unde vine asta, şi unde începe faimoasa pistă), am constatat cu stupoare că N-AM PE UNDE PEDALA! Pista de biciclete era efectiv înţesată de pietoni plimbăreţi, cărucioare pentru copii, tineri şi copii pe role şi alte alea. Asta în timp ce trotuarul de alături era PUSTIU! Imi pare rău ca n-am avut la îndemână un aparat foto, era de-a dreptul interesant să vezi cum şerpuia marea aceea de oameni fix cât era vopseaua roşie a pistei de biciclete! Evident că m-am încăpăţânat să merg pe pista ce ÎMI ERA DEDICATĂ, drept pentru care mi-am umplut frigiderul de carne proaspătă de la nenumăraţi plimbăreţi pedeştri deranjaţi de faptul că eu mergeam pe bicicletă PE PISTA PENTRU BICICLETE! Nici unul măcar n-a catadicsit să treacă pe trotuarul de lîngă! Guri bogate însă aveau mai toţi, şi care n-aveau mă fulgerau cu nişte priviri de nici nu ştiu cum am reuşit să nu cad de pe ţoaclă! Am ajuns cu greu la capătul pistei, undeva spre str. Bahluiului iar drumul înapoi l-am făcut pe altă rută ca să nu mai deranjez.
Aşa că, onor concetăţeni sibieni care vă plimbaţi picioarele pe zona aia roşie cu dungă albă întreruptă pe mijloc, şi semnalizată ca atare, vă rog luaţi aminte la faptul că acea zonă este PENTRU BICICLIŞTI, şi, atâta vreme cât lângă ea aveţi un trotuar, aţi face bine să apelaţi la bruma de civilizaţie pe care vreau să cred că o aveţi şi să folosiţi acel trotuar în loc să aruncaţi vorbe grele unor concetăţeni de-ai voştri pe două roţi care atâta au şi ei în oraşul ăsta: câţiva kilometri de pistă pe care ar trebui să se simtă în siguranţă!

7 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

o doamne, chiar crezi ca o sa se lipeasca de ei?:)) eventual sa arunci manifestul scris din elicopter pe fro 7 tone de hartie :))

io-n Dushu Tau! spunea...

o doamne, chiar crezi ca o sa se lipeasca de ei?:)) eventual sa arunci manifestul scris din elicopter pe fro 7 tone de hartie :))

raudemusca spunea...

Evident ca nu cred, era o chestie asa, retorica...

Cristina spunea...

fain...asa-i la noi, la romani!

masinile pe trotuare, pietonii pe strada, siiiii care-i problema?, iar restul...se descurca cum pot, nu-i asa?

Calin Blaga spunea...

pista de biciclisti e prost construita pe acolo. In Sub Arini pe portiuni mari nu exista DECAT aceasta pista. Atunci pietonii, cei cu carucioare, rollerii pe unde sa mai mearga? prin santuri?

raudemusca spunea...

Caline, crede-ma ca stiu, de asta am si facut apel la pietoni sa foloseasca trotuarul ACOLO UNDE EXISTA! De pe Lomonosov pana la Bolta rece exista. Macar acolo sa manifeste un dram de civilizatie si respect fata de biciclisti.

vrăji spunea...

și ce nu ți-e clar?trăiești în românia,nu?! :))