luni, 30 august 2010

Strandul "Laguna Albastra" Fagaras - impresii

GPS: 45,83055N x 24,99452E

Am auzit de multa vreme tot felul de lucruri bune despre strandul din Fagaras, dar pana acum n-am apucat sa vad cu ochii mei. Nici de pe net n-am aflat mare lucru. Asa ca m-am inarmat cu slip, copil si carcoteala si le-am facut o vizita.

In incinta complexului, pe langa piscina, exista terenuri de tenis si karting, o balta in care se poate pescui sportiv (10 lei / zi) si un restaurant. Si un teren de camping.

Asa ca sa-i dau drumul:
- minus: tanti cu biletele de la intrare - prin definitie acra. O fi soacra patronului, pusa sa munceasca, da' nu-i vina mea
- un mare minus: lipsa compartimentelor cu cheie. Neavand unde sa-ti lasi hainele si papucii cu care ai venit trebuie sa le cari dupa tine la sezlong.
- plus pentru dusuri, au apa calda
- de apa nu-s prea multe bune de spus. Nu foarte rece, nici incalzita nu mi s-a parut, dar dupa ce te obisnuiesti cu ea te poti balaci in voie.
- tot despre apa: un alt minus mare de tot - lipsa unui sistem de filtrare. Prin apa plutesc tot felul de gunoaie care nu dau bine la buna dispozitie.
- pe langa piscina exista un bar cam saracacios si un cuptor de pizza. Preturile un pic mari, dar fara a fi exagerate (5 lei cola la jumate, 5 lei cafeaua la plastic, 10-14 lei pizza).
- un mare plus pentru faptul ca permit sa-ti aduci de mancare si de baut de acasa, nu te limiteaza la oferta lor. Am vazut o tanti care cara o lebenita mai mare ca burta ei...
- plus pentru curatenie si civilizatie, minus pentru numarul de cosuri de gunoi. Lumea chiar incerca sa nu faca mizerie, dar trebuia sa faci drumuri lungi pana sa ai unde sa-ti arunci reziduurile
- un plus mare pentru lipsa tiganilor din incinta!
- si inca un plus mare pentru lungimea cracilor expusi in zona ;)
- minus pentru muzica (radio Zu) mult prea tare
- in afara de lamaia de la intrare restul serviciilor au fost bune, adica normale. Oamenii amabili si zambitori. Si mai tin minte ca m-au agasat cu bonurile - de fiecare data cand cumparam ceva imi faceau bon de casa si insistau sa-l iau.
- mobilierul intretinut, dar nu nou. Multe sezlonguri rupte si reparate, dar avand in vedere ca in tara asta se pare ca se comercializeaza un singur model...
- plus pentru constructia piscinei, atat estetic cat si functional. Pacat numai ca barul din mijloc nu e folosit

Cam atat de la Laguna Albastra din Fagaras :)






8 comentarii:

PowerPrafGirl spunea...

Noa, hai ca nu-i ashe de rau ;) se poate si mai nashpa de-atat :D. Pozele par ok, da' vorba aia, nu se vad nici taxatoarea si nici jegurile din apa... oricum, pare acceptabil, stai sa vezi jeg in strandurile capitalei brrrr! apa-i neagra de la cati nespalati se scalda-n ea... cat despre pakistanezii autohtoni... intuneca vazduhul p-acilea nene! ashe ca noi ne multumim cu un scaldat la lighean in curte ;) ca-i mai igienic >:))

Florin spunea...

Salut, am si eu cateva de adaugat la cele spuse de tine:

- pentru 20 de lei cat costa intrarea conditiile sunt foarte ok spun eu.

- poti intalni mizerie in apa sau sezloange murdare la 2-3 zile dupa ploaie. Sistemul de filtrare a apei exista, dar nu face fata in cazul unei ploi torentiale de vara, care cara toata mizeria din iarba in bazin. La fel si cu sezloangele, e greu sa cureti 2000 de sezloange asa dintr-o data.

Anonim spunea...

Week-end-ul acesta am fost si eu la vestitul strand Laguna Albastra insa am constatat ca multe lucruri acolo lasa de dorit. Lasand la o parte faptul ca apa din piscine nu este prea curata, la ora pranzului cand ne-am gandit sa luam masa (ca tot omul) la "mega-restaurantul" din complex care-si "trambita" meniul zilei pe o pancarda la intrare, am constatat ca nu ne baga nimeni in seama. Ne-am gandit ca poate comanda se face la bar...da de unde ospatarii si ospataritele nici nu ne-au bagat in seama. Dupa indelungi insistente am aflat ca nu mai primesc nici o comanda pentru ca ei sunt putini si nu fac fata, desi nici jumatate din restaurant nu era ocupat. Ce sa mai...halal organizare:
-la restaurant nu gasesti mancare
- la pizzerie am stat peste o ora la coada(ca in perioada comunismului)
- micii erau manevrati de un domn cu mainile goale (care daca s-ar fi spalat macar o data pe maini cat am stat noi la coada n-am fi bagat de seama)
Pacat ca unii asa-zisi afaceristi nu stiu sa ne faca sa cheltuim banii
Pe mine (si sigur pe multi altii) m-au pierdut ca si client...mihai_bv

dennis spunea...

E o gluma laguna albastra, pe langa ceea ce o sa ti arat! Am fost in germania - "Galaxy Erding" - cauta pe internet si o sa vezi ce inseamna un strand..putin spus.."Spa" .. e locul perfect si recomand tuturor! Nu as mai fi plecat de aici...e perfect! la noi nu o sa gasiti niciodata un asa loc...superb! check this out ... ca sa aveti o parere! :)
http://www.therme-erding.de

raudemusca spunea...

Intr-adevar, nu se compara Laguna cu Erding, insa sa nu uitam ca la fel nu suporta comparatie multe alte chestii din Germania, fata de cele din tarisoara noastra. Chestie de educatie si civilizatie teutona, pe care, din nefericire, noi nu le avem si nu le vom avea niciodata.

Anonim spunea...

vreau sa spun ca patronul e un neborocit de om ...e strasat rau si din cauza lui in loc sa vi sa te relaxezi trebuie sa vi sa te certi cu el jignindute de la prima intrare..."hai circula","misca-te omule",da-mi domnule odata bani nu mai sta atat "...misca-te ca nu am timpo sa stau dupa tine pna te gandesti cate bilete vrei"...si multe altele care te cam lasa de dorit...dpdv al patronuluyi...care din prea mult bine se pare ca i sa cam urcat la cap...in loc sa-si respecte clienti...ii primeste cu jigniri ...ce sa faci ,..ar trebui dus la casa de nebuni!!!!!!

Anonim spunea...

Camping nul!
Pas d'eau chaud ,campeurs très bruyant .
A éviter à tout prix

danazarnesti spunea...

Am fost și eu împreună cu familia mea la Făgăraș -Lagună Albastră ,duminică 12 iulie 2015 .Toate bune și frumoase până când seara fiul meu a vomitat din cauza ciorbei de vacuta servită acolo.Probabil ca vacă am fost eu ca am cumpărat de acolo de mâncare .Noroc ,dacă se poate numi așa ,ca fiică mea a servit pizza.Deci sănătate maxima pentru bucătar !