Fiindca au venit zilele caniculare e momentul pentru mancaruri mai usoare, iar o masa buna are nevoie de un desert pe masura. Un desert de vara, usor si racoros.
Reteta de mai jos mi-a fost destainuita de o sasoiaca in varsta, asa ca va dati seama ca rea nu are cum sa fie.
Ingredientul principal este Rheum officinale, numit in popor rabarber, rubarba, revent, ravent, rabarbură, robita.
Se iau cateva cozi de rabarber, se curata coaja si se taie marunt.
Se pune la fiert in 250-300 ml apa, adaugand 3 linguri de zahar. Se poate pune mai mult sau mai putin zahar, in functie de cat de dulce se vrea. Mie nu-mi plac dulciurile prea dulci, asa ca pun mai putin.
Se fierbe si se amesteca pana cand bucatile de rabarber se desfac aproape intr-o pasta.
Se adauga trei linguri de gris (pentru incepatori: grisul se adauga presarat, sub amestecare continua, ca sa nu se adune in cocoloase) si se fierbe inca cel putin trei minute. Cel putin! Alfel grisul cade greu la stomac.
Va rezulta un amestec de gris cu pasta de rabarber.
Acest amestec se toarna in forme (cesti, farfurioare, ce are fiecare prin casa) clatite cu apa rece, si se pun la racit.
Se face o budinca de vanilie "din plic", numai ca un pic mai lunga. Eu folosesc 750 ml de lapte in loc de cei 500 ml, si o lingura de zahar mai putin decat scrie in reteta standard de pe plic. Aceasta budinca se toarna in forme peste rabarber.
Se lasa sa se rasceasca complet, apoi se pun in frigider.
Rezultatul este, pur si simplu... Mjam-Mjam!
Reteta de mai jos mi-a fost destainuita de o sasoiaca in varsta, asa ca va dati seama ca rea nu are cum sa fie.
Ingredientul principal este Rheum officinale, numit in popor rabarber, rubarba, revent, ravent, rabarbură, robita.
Se iau cateva cozi de rabarber, se curata coaja si se taie marunt.
Se pune la fiert in 250-300 ml apa, adaugand 3 linguri de zahar. Se poate pune mai mult sau mai putin zahar, in functie de cat de dulce se vrea. Mie nu-mi plac dulciurile prea dulci, asa ca pun mai putin.
Se fierbe si se amesteca pana cand bucatile de rabarber se desfac aproape intr-o pasta.
Se adauga trei linguri de gris (pentru incepatori: grisul se adauga presarat, sub amestecare continua, ca sa nu se adune in cocoloase) si se fierbe inca cel putin trei minute. Cel putin! Alfel grisul cade greu la stomac.
Va rezulta un amestec de gris cu pasta de rabarber.
Acest amestec se toarna in forme (cesti, farfurioare, ce are fiecare prin casa) clatite cu apa rece, si se pun la racit.
Se face o budinca de vanilie "din plic", numai ca un pic mai lunga. Eu folosesc 750 ml de lapte in loc de cei 500 ml, si o lingura de zahar mai putin decat scrie in reteta standard de pe plic. Aceasta budinca se toarna in forme peste rabarber.
Se lasa sa se rasceasca complet, apoi se pun in frigider.
Rezultatul este, pur si simplu... Mjam-Mjam!
Astept urmatoarea reteta...
RăspundețiȘtergereIti recomand cu incredere si prajutura cu rabarbar. Se face un pandispan si apoi se pune rabarbarul curatat peste pandispanul turnat intr-o tava unsa cu unt si faina. Dupa coacere se pune zahar pudra peste.
RăspundețiȘtergereSuma respectelor, Alydor
Alydor, decat sa ne dai versiunea prescurtata... n-ai vrea sa ne descrii versiunea full, cu poze? ;;) Poate venim si la golit tava :)
RăspundețiȘtergereDaaaar... unde gasesc eu rubarba asta???
RăspundețiȘtergerePai nu e versiunea prescurata... e cea full. Lipsesc doar pozele
RăspundețiȘtergereSuma respectelor, Alydor
@Alydor: da, si pandispanul? :P
RăspundețiȘtergere@Messa: de obicei in piata, un leu legatura :)