marți, 26 octombrie 2010

De ce se scumpesc toate...

În sfârşit am aflat răspunsul la această întrebare. De fapt nu eu, ci Consiliul Concurenţei a aflat. De vină pentru toate scumpirile sunt contabilii care, prin onorariile pe care le percep, majorează nejustificat şi nefiresc de mult cheltuielile companiilor producătoare de bunuri sau prestatoare de servicii, acestea fiind nevoite să includă aceste cheltuieli în preţurile pe care le practică la vânzarea către bobor. Aloooo! Consiliul Concurenţeeeeeei! Dar de juriştii companiilor aţi uitat? Dar de paznici?
Ioi! Tocmai am avut o revelaţie! Cele mai mari cheltuieli ale unei companii sunt, în acest moment, cele generate de angajaţii ei. Vă daţi seama stimaţi membri ai C.C. cât de mult s-ar ieftini toate dacă TOŢI angajaţii din ţata asta ar fi concediaţi? Nici nu pot să-mi dau seama cum de până acum nu şi-a dat nimeni seama cât de simplu se rezolvă problema preţurilor care cresc necontrolat! E fantastic! Vă daţi seama că daca nu vom mai munci nici unii dintre noi, tot ceea ce la ora asta cumpărăm extrem de scump va fi GRATIS? Trai pe vătrai, nenică!
Nenea bok! Ia vezi matale că undeva, în subordinea (a se citi dezordinea) matale, într-o instituţie numită pe scurt C.C. (deşi s-ar putea numi la fel de bine şi K.K.) există o echipă de oameni deosebiţi, conduşi de un geniu nedescoperit, care ne poate rezolva toate problemele! Ia dă-te matale jos din fotoliul de premier şi roagă-l pe marinel să îl lase pe mustache ăsta să ne scoată din criză şi să ne ofere o viaţă lipsită de grija preţurilor de orice fel!
Pliz! Pliiiiiz!

Niciun comentariu: